Wednesday, November 3, 2010

Vegetarian Mushroom Soup : ซุปเห็ดเจ

Vegetarian Mushroom Soup Recipe: A Tasty Vegetarian (Or Vegan!) Mushroom Soup
31 May 2009 ... Try this tasty, non-traditional mushroom soup on a cold winter day or in the comfort of an air-conditioned home during summer.
http://www.suite101.com/content/magic-mushroom-soup-recipe-a120229

Vegan Mushroom Soup Recipes
January 13, 2007, 12:47:36 AM by recipes. *, Cream of Mushroom Soup ..... Vegan World Fusion Cuisine, ===> Vegetarian Soups for All Seasons ...
http://vegweb.com/index.php?board=425.0

Vegetarian Soup Recipes
Our favourite vegetarian soup recipes, from warming winter soups to ... Creamy Mushroom Soup is a good example of a soup that came about because the ...
http://www.vegetarian-and-low-calorie-recipes.com/vegetarian-soup-recipes.html

ซุปเห็ดเจ : Vegetarian Mushroom Soup

vegetarian-mushroom-soup

เครื่องปรุง
  • เห็ดแชมปิยองกระป๋อง ใช้แต่เนื้อเห็ด 200 กรัม
  • น้ำมันมะกอก (เจ) 50 กรัม
  • แป้งสาลี 200 กรัม
  • น้ำซุปผัก 2500 กรัม
  • ซุปผงหรือก้อนรสเห็ดหอม 200 กรัม
  • ใบกระวาน 200 กรัม
  • เต้าหู้หลอด 100 กรัม
  • เกลือป่น 200 กรัม
  • พริกไทยป่น 30 กรัม
  • เห็ดแชมปิยองหั่นบางๆ สำหรับแต่งหน้าซุป ¼ ถ้วยตวง
วิธีทำ
  1. ตั้งหม้อซุปใส่น้ำมันมะกอก ใส่แป้งสาลีผัดเร็วๆ พอเข้ากัน แล้วค่อยๆ ใส่น้ำซุปผัก ซุปผงรสเห็ดหอม คนให้แป้งละลาย
  2. ใส่เห็ดแชมปิยองลงไปครึ่งหนึ่ง และใบกระวาน เคี่ยวไฟอ่อน คอยคนไม่ให้แป้งติดก้นหม้อ พอแป้งสุกดีพักไว้ให้เย็น
  3. ปั่นเต้าหู้หลอด พร้อมด้วยส่วนผสมข้อที่ 1 เทใส่หม้อซุป ใส่เห็ดแชมปิยองหั่นเป็นแผ่นบางที่เหลือลงไป
  4. ต้มเคี่ยวจนกระทั่งซุปข้นได้ที่ ปรุงรสด้วยเกลือป่น พริกไทยป่น ก่อนเสิร์ฟแต่งด้วยเห็ดแชมปิยอง พริกไทยและเต้าหู้หลอดปั่น

Vegetarian Mushroom Soup : ซุปเห็ดเจ

Ingredients
Mushroom Soup Cube - ซุปผงหรือก้อนรสเห็ดหอมMushroom Soup Cube - ซุปผงก้อนรสเห็ดหอม

  • 200 g. Sliced Champignon Mushrooms
  • 50 g. Olive Oil (Vegetable Oil)
  • 200 g. wheat flour
  • 2500 g. Vegetable Stock
  • 200 g. Mushroom Soup Cube
  • 200 g. Bay leaf
  • 100 g. Soft Tofu
  • 200 g. Granulated Salt
  • 30 g. Pepper Powder
  • ¼ cup of Sliced Champignon Mushrooms (for decoration on the top of soup)

Directions
  1. Set a pot, add olive oil, flour and mix them together quickly. Then slowly pour with vegetable stock and mushroom soup cube. Stir until flour are dissolved.
  2. Add a half of sliced champignon mushrooms, bay leaf then simmer on a low heat. Keep always stir until done because flour will stick at the bottom of pot. Then leave it cool down.
  3. Spinning tofu with ingredient in No.1, add all in the pot. Then throw the left-over sliced champignon mushrooms.
  4. Boil and simmer until to thick soup, then season with salt and pepper. Decorating with sliced champignon mushrooms, pepper powder and tofu before serving.
......................................................................................................................................................

Crock Pot Cream of Mushroom Soup - Easy Vegetarian Crock Pot Soup Recipe - Easy Crock Pot Recipe - Vegetarian Soup Recipe
This cream of mushroom soup recipe is slow cooked for hours to really let ... Crock Pot French Onion Soup - Vegetarian Crock Pot Recipe - Vegan Crockpot . ...
http://vegetarian.about.com/od/vegetariancrockpotrecipe/r/creamofmushroom.htm

Vegan Cream of Mushroom Soup - Creamy Mushroom Soup - Easy Low Fat Vegetarian Mushroom Soup Recipe - Vegan Soup Recipes
More Vegetarian Mushroom Soup Recipes. Crockpot Cream of Mushroom Soup
http://vegetarian.about.com/od/soupsstewsandchili/r/veganmushroom.htm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...